Programi i Transparencës

Informacion për Publikun

Njoftim 19.11.2018

Njoftim për shtyp

Nën drejtimin e Presidentit të Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta, Këshilli i Lartë i Drejtësisë, zhvilloi sot, datë 19.11.2018, një mbledhje të jashtëzakonshme të tij, duke marrë shkas nga vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit i datës 15.11.2018, i cili shkarkoi nga detyra subjektin e rivlerësimit kalimtar, gjyqtaren Alma Liçaj, e cila njëkohësisht ishte dhe kryetare e Gjykatës së Apelit Vlorë.

Duke vlerësuar situatën që krijohet nga mungesa kryetarit të gjykatës, në krijimin e mjaft problematikave në vijueshmërinë e punës në gjykatë, dhe në të gjithë procesin e administrimit gjyqësor, Këshilli caktoi Iliba Bezati, për të ushtruar përkohësisht detyrën e kryetarit së kësaj gjykate. 

Gjithashtu Këshilli vendosi delegimin e disa gjyqtarëve në gjykata të tjera për shqyrtimin e çështjeve të caktuara gjyqësore.