Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kryetarja e Këshillit të Lartë Gjyqësor merr pjesë në takimin e kryetarëve të gjykatave, Durrës 25 Janar, 2019

Në datën 25 Janar, në qytetin e Durrësit, u zhvillua Takimi i 8-të i Kryetarëve të Gjykatave. Ky takim është kthyer tashmë në një forum të hapur të diskutimeve rreth çështjeve më urgjente dhe më prioritare të funksionimit të sistemit gjyqësor.

Në këtë takim mori pjesë edhe Kryetarja e Këshillit të Lartë Gjyqësor Znj. Naureda Llagami, e cila shoqërohej nga disa anëtarë të këtij Këshilli si dhe Znj. Anne Trice, Drejtuese e projektit të USAID “Drejtësi për të gjithë”.

Në fjalën e saj përshëndetëse, Znj. Llagami, ndër të tjera theksoi që ky forum, Takimi i Kryetarëve të Gjykatave, meriton vëmendje dhe mbështetje të vecantë, nga ku duhet të burojë një përgjegjshmëri dhe dedikim maksimal që duhet treguar me qëllim garantimin e dhënies së drejtësisë për të gjithë qytetarët. Më tej Znj. Llagami u ndal në domosdoshmërinë e rritjes së llogaridhënies, transparencës dhe efikasitetit të sistemit të drejtësisë duke nënvijëzuar që Këshilli i Lartë Gjyqësor do të bëjë të pamundurën për t’ju përgjigjur me seriozitet sfidave që ka përpara por edhe duke kërkuar mbështetjen e plotë dhe bashkëpunimin e të gjithë gjyqtarëve si një domosdoshmëri për arritjen e objektivave primarë të forcimit të sundimit të ligjit. Në takim u diskutuan një sërë çështjesh konkrete në lidhje me akumulimin e çështjeve gjyqësore, mbingarkesën e punës në disa gjykata, krijimin dhe implementimn e skemës së delegimeve, etj..

Back to top